Aldi in Horst verhuist niet naar Hegelsom

Geplaatst op 15 oktober 2018 16:38 - Limburger

De Aldi in Horst verhuist niet naar de Stationsstraat in Hegelsom. De gemeente Horst aan de Maas heeft terecht toestemming geweigerd voor de bouw van een supermarkt op de plek waar nu nog het Loopcentrum zit.

Spookburgers: binnen zonder kloppen door maas in de wet

Geplaatst op 12 oktober 2018 17:00 - Limburger

Een recreatiepark opgeven als permanent woonadres. Het kán, ook zonder toestemming van de eigenaar van dat park, heeft Ronald Hoppzak van de Schatberg in Sevenum al tientallen malen ervaren. Hij ergert zich aan een ‘maas in de wet’.

In Meterik is het eerst zingen, dan koude schotel eten

Geplaatst op 11 oktober 2018 20:30 - Limburger

Een koor van 68 leden met een ledenstop. Voor vrouwen. Het geluid van een gemengd koor als Meriko Vocaal uit Meterik moet tenslotte in balans blijven. Dat lukt overigens vrij aardig. Al vijftig jaar.

Fusie omroepen Venlo en Horst aan de Maas

Geplaatst op 11 oktober 2018 14:06 - Limburger

Omroep Venlo en Omroep Reindonk fuseren per 1 januari 2020. Vanaf 1 januari 2019 worden de organisaties in de praktijk al in elkaar geschoven.

Gezocht: cijfers over arbeidsmigrant in Limburg

Geplaatst op 11 oktober 2018 06:55 - Limburger

Arbeidsmigranten. Niemand kan zeggen hoeveel er nu in Horst aan de Maas wonen. Of in Venlo, Venray; noem alle gemeenten maar op. Cijfers over aantallen zijn er niet, want niet elke migrant schrijft zich in bij de burgerlijke stand. Beleid maken wordt zo blindeman spelen.

Het tehuis werd een thuis, en Mien werkt er nog steeds

Geplaatst op 5 oktober 2018 07:15 - Limburger

Mien Driessen (65) is 50 jaar geleden bij het Horster verzorgingshuis Berkele Heem gaan werken. De nonnen bepaalden wat goed was voor de ouderen. Berkele Heem is nu Hof te Berkel. Het tehuis werd een thuis. En Mien? Die werkt er nog steeds.

Minder belasting, weinig extra’s voor Horst aan de Maas

Geplaatst op 4 oktober 2018 06:30 - Limburger

Minder belasting voor inwoners van Horst aan de Maas. En een gemeente die de komende vier jaar anderhalf miljoen euro overhoudt om nieuwe dingen mee te doen. Dat is niet echt veel, geeft wethouder Thijs Kuipers van financiën toe. "We moeten scherpe keuzes maken op elk vlak."

Horster dorpsscholen in de knel door krimp

Geplaatst op 4 oktober 2018 06:20 - Limburger

Griendtsveen, Sevenum, Horst en Kronenberg. In deze dorpen moet snel iets gedaan worden aan de schoolgebouwen. Door krimp staan lokalen leeg en sommige scholen zijn zo oud, dat verbouwing of nieuwbouw nodig is. De gemeente Horst aan de Maas en de verschillende schoolbesturen moeten op zoek naar oplossingen.

Meevaller voor huizenbezitter en plan voor nieuw zwembad in Horst

Geplaatst op 3 oktober 2018 11:00 - Limburger

De onroerende zaakbelasting (OZB) in de gemeente Horst aan de Maas wordt in 2019 voor het tweede achtereenvolgende jaar met 5 procent naar beneden geschroefd. Dat staat te lezen in de begroting voor het volgend jaar.

Hulp voor startende ondernemers in Horst

Geplaatst op 3 oktober 2018 06:10 - Limburger

Jonge ondernemers die met een winkel of horecagelegenheid in Horst willen beginnen, kunnen vanaf 2019 hulp krijgen.

Op de Puch of de Zündapp naar de sixties

Geplaatst op 28 september 2018 18:00 - Limburger

Het Sevenum van de sixties. Da’s Zündapp versus Puch, nozems versus hippies maar boven alles:’t Walhalla versus ‘t Vongdere.

'Pas op, schrik niet, hier wordt zo geschoten'

Geplaatst op 27 september 2018 19:00 - Limburger

Een schietende man in het gemeentehuis van Horst aan de Maas. Een brandende auto pal voor de deur. Politie. Brandweer. Kogelvrije vesten. Getrokken wapens. Paniek. Dit is oefenen 'in het echt'.

Schoolschutter Roermond voorlopig op vrije voeten

Geplaatst op 27 september 2018 15:13 - Limburger

De voorlopige hechtenis van de 16-jarige jongen die schoten loste op zijn school in Roermond is onder stringente voorwaarden geschorst. Dat bevestigt zijn advocaat Gitte Stevens.