Zorgen om verkeersveiligheid Doolgaardstraat Horst

Geplaatst op 18 juni 2019 20:07 - Limburger

Bewoners van de Doolgaardstraat en ouders en leerkrachten van basisschool De Doolgaard in Horst maken zich zorgen over de verkeersveiligheid in deze straat. Dat zegt de Horster SP-fractie tegen het college van B en W.

Waar slaan inbrekers ‘s zomers hun slag? Dit zijn de hotspots!

Geplaatst op 18 juni 2019 19:37 - Limburger

In meer dan honderd Nederlandse gemeenten stijgt het aantal inbraken in de zomermaanden. In Limburg zijn Voerendaal, Gulpen-Wittem en Horst aan de Maas de hotspots. Daar neemt de kans op inbraak zelfs met ongeveer de helft toe, blijkt uit een analyse op basis van politiegegevens.

Aandacht voor wilde bij tijdens Bijenfestival Melderslo

Geplaatst op 18 juni 2019 13:19 - Limburger

Met het Mellifera Tree-Beekeeping Festival op 28, 29 en 30 juni aan de Herenbosweg 25b in Melderslo willen imkers aandacht vragen voor de situatie van de wilde bij. Het festival bestaat uit lezingen, workshops en een markt. Centraal op het festival staan de Zwarte bij en het terug in de natuur laten leven van honingbijenvolken.

Opbrengst WUNSCHfest vervult ‘wins vur iddere mins’

Geplaatst op 18 juni 2019 11:41 - Limburger

Met het WUNSCHfest op zondag 18 augustus willen enkele inwoners van Grubbenvorst wensen in vervulling laten gaan met de ‘wins vur iddere mins’. Locatie van het festival in een Oktoberfest decor is de Venloseweg, naast café-restaurant Beej Toën (De Vonkel).

Filmwandeling door het Meerlo van toen

Geplaatst op 18 juni 2019 10:36 - Limburger

Via een filmwandeling kunnen bezoekers zondag kennis maken met het Meerlo uit de jaren zestig van de vorige eeuw. Tijdens de wandeling worden filmfragmenten van toen getoond op dezelfde locatie als waar die destijds zijn gefilmd. De locaties zijn met een korte beschrijving opgenomen in een route, welke vanaf 13.00 uur verkrijgbaar is bij café Oud Meerlo.

Eerste pakket- en briefautomaat geplaatst in Horst

Geplaatst op 18 juni 2019 09:52 - Limburger

Inwoners van Horst kunnen sinds deze week gebruikmaken van de eerste pakket- en briefautomaat van PostNL. Deze is geplaatst ter hoogte van Stationsstraat 90 in Horst, tegenover het hoofdkantoor van Vissers Energy Group en bij een van de tankstations van het bedrijf waar eerder een brievenbus stond.

Eis: acht jaar cel en tbs voor man die ‘joeg op blondines’

Geplaatst op 17 juni 2019 20:43 - Limburger

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep acht jaar cel en tbs geëist tegen Piëtro T. (42) uit Kessel. De advocaat-generaal beticht hem van vier pogingen tot verkrachting van jonge meisjes. Dit gebeurde in Maasbree, Swolgen, Blerick en Malden in 2013 en 2014.

Oranjevrouwen winnen weer en zijn door naar achtste finales

Geplaatst op 15 juni 2019 16:51 - Limburger

Dankzij de tweede winst op rij in de groepsfase op het WK zijn de Oranje Leeuwinnen nu al zeker van de achtste finales. Kameroen werd zaterdagmiddag met 3-1 opzij gezet. Dominique Bloodworth uit Horst was een van de doelpuntenmakers.

Viering rond zestig jaar Norbertuswijk Horst

Geplaatst op 15 juni 2019 12:46 - Limburger

De Norbertuswijk in Horst groeide in 60 jaar tijd uit tot ‘t ‘neej dörp’ - een grote, gevarieerde wijk met bijna drieëneenhalfduizend inwoners. Reden voor een aantal wijkbewoners om ter gelegenheid van deze mijlpaal een feestprogramma op te zetten met aandacht voor jong en oud.

Slotactiviteit KERNgezond Sevenum bij Zorgboerderij Vorster Hand

Geplaatst op 15 juni 2019 11:34 - Limburger

In Sevenum stond vrijdagochtend de slotactiviteit van KERNgezond op het programma. De groepen 6 van de basisscholen De Dobbelsteen, De Krullevaar en De Horizon waren in dit kader te gast bij Zorgboerderij Vorster Hand.

Tabletcafé bij bieb Horst

Geplaatst op 14 juni 2019 11:48 - Limburger

In de bibliotheek van Horst vindt op zaterdag 29 juni onder de noemer Tablet Café een bijeenkomst plaats rond het gebruik van de tablet. Tijdens deze activiteit geven enkele studenten uitleg, maar deelnemers kunnen ook elkaar helpen.