Het goede nieuws van de dag

RickT schreef op :
De krakers die er een 'potje van maken' kun je ook zonder die anti-kraakwet aanpakken. Nu krijgen we van die verpauperde dichtgetimmerde huizen in het straatbeeld. Helemaal als de huursubsidie afgeschaft wordt, weet iemand wat daarmee gebeurd?
Want ik ben aan het zoeken voor een eigen woonruimte maar zonder huursubsidie kan ik dat natuurlijk niet betalen.
Tumke schreef op :
Quote: BertIk vind trouwens wel dat er wat aan leegstand gedaan moet worden, maar kraken is daar geen oplossing voor, krakers denken volgens mij vaak dat een pandeigenaar het niet wil verhuren, maar je schrikt ervan hoeveel regels en administratie er bij komt kijken als je jouw pand waar nog hypotheek opzit, wilt gaan vehuren.
Kraken is met geen enkel argument goed te praten natuurlijk. En het probleem moet inderdaad bij het aanpakken van leegstand worden gezocht. De overheid moet eigenaren van panden verplichten om plannen op te stellen over wat er met het pand gaat gebeuren. Er wordt nu veel te veel gespeculeerd op vastgoed. Mensen kopen een pand om het vervolgens 5 jaar leeg te laten staan. En als je veel leegstand ziet zoals in Amterdam dan kan ik best begrijpen dat het bij mensen gaat jeuken en irriteren. Nogmaals, niet dat dat kraken goedpraat.

Krakers worden overigens wel teveel over een kam geschoren de laatste jaren. Bij mensen regeert de gedachte wat betreft links werkschuw tuig met vieze honden en dreadlocks op hun hoofd. Dit vind ik niet terecht.
Tumke schreef op :
Quote: RickTDe krakers die er een 'potje van maken' kun je ook zonder die anti-kraakwet aanpakken. Nu krijgen we van die verpauperde dichtgetimmerde huizen in het straatbeeld. Helemaal als de huursubsidie afgeschaft wordt, weet iemand wat daarmee gebeurd?
Want ik ben aan het zoeken voor een eigen woonruimte maar zonder huursubsidie kan ik dat natuurlijk niet betalen.
Als huursubsidie wordt afgeschaft staan er denk ik een hele hoop mensen op straat. Er wordt hoogstens aan de werking van de huursubsidie gewerkt. Het probleem zit 'm in de scheefheid op de woningmarkt. Er wonen nog steeds teveel mensen met boven-modale inkomens in sociale huurwoningen. Daardoor moeten er, vanwege schaarste aan sociale huurwoningen, mensen met lage inkomens in voor hun te dure woningen leven. Dit betekent ook dat de overheid hogere subsidies moet uitgeven. Theoretisch moeten er dus meer aantrekkelijke koopwoningen worden gebouwd om doorschuiving te stimuleren. In de praktijk zie je echter dat de kwaliteit van sociale huurwoningen zo hoog is dat het soms moeilijk is om 'rijke' bewoners hun woning uit te jagen. Vaak speelt de ideale locatie van hun huidige huurwoning ook mee.

Maar dit brengt natuurlijk ook weer andere problemen met zich mee. Een concentratie van sociale huurwoningen bewoond door mensen met lage inkomens zou bv. een buurt sneller doen verpauperen. Daarom is er wellicht weer een diversificatie van de woningbouw op z'n plaats.

En zo is dit een hele moeilijke discussie.
RickT schreef op :
Andere vraag... als de linkse hobby's worden aangepakt moeten we op zoek gaan naar nieuwe (rechtse) hobby's. Maar wat zijn rechtse hobby's?
Tumke schreef op :
- Beetje beleggen en speculeren op de beurs.
- Schipper mag ik over varen spelen aan de grens enzo.
Bert schreef op :
Kraker-rammen

:D
RickT schreef op :
- Bommetjes maken
- Pesten

Roedie schreef op :
Quote: RickTAndere vraag... als de linkse hobby's worden aangepakt moeten we op zoek gaan naar nieuwe (rechtse) hobby's. Maar wat zijn rechtse hobby's?
rechtse hobbie nr 1 denk ik, een eigen zaak beginnen. Veel geld laten rollen.
RickT schreef op :
Laten we massaal een eigen zaak gaan beginnen dan :)
janwillem3488 schreef op :
Rechtse hobby's zijn er niet zoveel, de markt zorgt ervoor dat de hobby's die individuen verkiezen zullen worden geleverd als er voldoende voor wordt betaald..
Vrijheid(VRIJ VAN - Negatieve) in de rechtse conceptie is dat de overheid geen/minimaal belemmerende factor. mag zijn.
Vrijheid(VRIJ TOT - Positieve) in de linkse conceptie is dat de overheid keuzemogelijkheden mag creeren voor mensen waartoe de markt niet/onvoldoende in de behoefte voorziet.
(http://en.wikipedia.org/wiki/Two_Concepts_of_Liberty)