Het goede nieuws van de dag

Joris schreef op :
daar moet je ook met het OV naar toe...
Tumke schreef op :
dat is tijdverspilling
Joris schreef op :
OV? of school? :p
RickT schreef op :
Quote: Jorisdaar moet je ook met het OV naar toe...
Ja daaaag, dat is niet te doen.
Lennart schreef op :
:D
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
RickT schreef op :
Alternatief heeft de overheid zeker weer niet? Alleen mensen de mond snoeren.

Ik vind de krakersscene wel een mooie scene, maar Hart van Nederland kijkend Nederland kent alleen de langharige ongewassen schooiers die zo'n heel gebouw naar de tering helpen. Hier in Breda zijn ook een paar panden gekraakt, bij eentje zit onder een tweedehandswinkeltje in en bij de rest zie je van buiten echt neit dat het een kraakpand is. Wonen ook gewoon studenten. En dan is de woningnood hier niet een zo héél hoog, moet je nagaan wat het in Amsterdam is.

Wéééér een recht minder in Nederland.
Bert schreef op :
Voorbeelden aansijden kan iedereen, pand in Nijmegen van een klasgenoot's vader was ook gekraakt (na amper 2 mnd leegstand) de gemeente hield dat ongewassen tuig netjes de hand boven het hoofd (niet zo gek met een links college) en hij heeft pand pas na 7 maanden ofzo terug gekregen, en het is daarna meteen onbewoonbaar verklaard, stront tegen de muur, kabels,leidingen kapot, overal rotzooi en afval.

Dus naar mijn idee ook goed dat er één recht minder is, het recht om iemands eigendom na één jaar te claimen, en het vervolgens ook nog eens met boobytraps te bewaken, slaat natuurlijk nergens op, ben erg blij dat het kraakverbod er door is.

Ik vind trouwens wel dat er wat aan leegstand gedaan moet worden, maar kraken is daar geen oplossing voor, krakers denken volgens mij vaak dat een pandeigenaar het niet wil verhuren, maar je schrikt ervan hoeveel regels en administratie er bij komt kijken als je jouw pand waar nog hypotheek opzit, wilt gaan vehuren.
janwillem3488 schreef op :
Welk pand was het in Nijmegen?
Overigens zijn niet alle krakers zoals jij beschrijft. Niet alle krakers nemen panden na 2 maanden leegstand in en niet alle krakers bewaken hun panden met boobytraps en niet alle krakers zorgen ervoor dat een pand onbewoonbaar wordt verklaard.
Bert schreef op :
Oh zeker niet, maar ik wilde net als Rick ook even met een voorbeeld komen wat ik zelf heb meegemaakt en waardoor mijn aversie tegen krakers onstaan is.

Welk pand het was weet ik niet meer, we zijn er 1x geweest kijken nadat ze het pand verlaten hadden, het was ten oosten van dat park, paar minuten van het centrum.