Het goede nieuws van de dag

janwillem3488 schreef op :
Ik vind het wel vermakelijke tv. Echt erg veel emotionele tegenstanders, maar waarschijnlijk wordt het wel gewoon goedgekeurd. Traditie bij CDA: Duizenden mensen die stil ermee in stemmen.
Roedie schreef op :
en terecht natuurlijk, veel CDA'ers doen net alsof ze verplicht lid moeten worden van de PVV. Ze kunnen toch gewoon CDA'er blijven en voor al hun eigenen normen en waarden blijven staan. Het is meer een gevoelskwestie want met het regeer akkoord is niets mis.
RickT schreef op :
Er is een hele hoop mis met dat regeerakkoord, maargoed. Slappe hap is het, ze doen helemaal niks behalve overal geld weghalen. Je hoeft geen professor te zijn om te weten dat dit niet gaat werken.

Het is de vraag of ze met een beweging samen willen werken die er racistische denkbeelden op na houd en alle Christelijke normen en waarden overboord gooit. Als je een echte CDA'er bent werk je niet samen met een ondemocratische partij die exact de tegenovergestelde normen en waarden heeft als het CDA. Christen Democratisch Appel... de C en de D stellen schijnbaar niets voor.
Tumke schreef op :
Helemaal waar.

Maar moet er niet ook aan het landsbelang worden gedacht?
RickT schreef op :
Jawel, daarom moeten ze ook allemaal tegen stemmen.
Tumke schreef op :
Nee, dat is jouw belang ;)
Gradje schreef op :
Ik voel echt een hoop plaatsvervangende schaamte als ik naar dat CDA-congres kijk. Ik was al nooit groot fan van het CDA, maar als je nu kijkt: alleen maar grijze 50+-ers die de ene godwin na de andere doen, en net zo hard discrimineren (gewoon op de naam Geert Wilders, i.p.v. inhoudelijk op het regeerakkoord). Hebben ze het over respect... (steeds vergelijkingen met het oude duitsland of Judas..)

Net als die hele term "Bruin I"... iedereen die die term gebruikt is, (als ze weten waar ze het over hebben) nog erger dan Geert Wilders.
En wat mij opvalt aan het congres: iedereen die tegen is, doet dat met (gevoelens) tegen Geert Wilders, terwijl er ook genoeg zijn die juist met argumenten vóór spreken.

Afhankelijk van wat mensen hopen, denk ik dat júist democratisch (en inhoudelijk) gezien (het volk wat ze vertegenwoordigen en de punten uit het regeerakkoord) vóór moeten stemmen.
I'm on a horse.
janwillem3488 schreef op :
Ik denk dat het regeerakkoord erg veel CDA kenmerken vertoont.
Ik word wel een beetje moe van die path-dependency bij het CDA.
Eerst is het: Niet oordelen voordat het resultaat bekend is.
Nu is het: We hebben het bereikt, nu kunnen we niet meer terug.
Wanneer mag je commentaar leveren op de samenwerking met de PVV.
Eerst niet omdat het resultaat niet bekend is.
Nu is het niet omdat het alleen over het resultaat gaat.
Daarnaast denk ik dat veel CDA'ers het commentaar van Ab Klink schokkend vinden.
1 beleid, 2 verschillende verklaringen.
Tumke schreef op :
Wat is er dan mis met de term Bruin I?
RickT schreef op :
Het CDA stelt nu helemaal niks meer voor.