Grafisch Drotje

Roedie schreef op :
psst! dubbelpost! ;)
Judith schreef op :
in breda heb je IGAD, game architecture, maar ik weet niet of dat is wat je wilt? En sinds dit jaar of aankomend jaar een nieuw iets dat heet Art and Technology for the next generation entertainment.
Roelliej schreef op :
Quote: BritskeTja, op elke opleiding krijg je wel les in dingen die je niet wil. Kunst is het om hetgeen te zoeken wat nog het meest bij je past. Een opleiding is eigenlijk nooit 100% wat je wil.
Klopt, maar als 3/4 deel van de opleiding niet is wat je zoekt, kun je maar beter kappen zeg ik dan.
Why are you wearing that stupid man suit?
Roelliej schreef op :
Quote: Judithin breda heb je IGAD, game architecture, maar ik weet niet of dat is wat je wilt? En sinds dit jaar of aankomend jaar een nieuw iets dat heet Art and Technology for the next generation entertainment.
Bedankt voor de tips, zal er morgen naar kijken.
Why are you wearing that stupid man suit?
RickT schreef op :
Quote: Roelliej@ bramk: Het richt zich veel op communicatie, informatie verwerken en ict. Je leert dingen als webwriting, Java, marketing, websites maken en interface design. Ik ging er vooral heen voor Graphic Design en dat had ik maar 2 uur in de week, dit blok zelfs bijna niet. Als je je met graphic design bezig wilt houden raad ik het niet aan.

@collisiontammi: ik doel eigenlijk op het niveau hbo, heb zelf vwo afgerond.
kun je dan niet beter MBO St Lucas, Grafisch Lyceum of HBO kunstacademie gaan doen?
CMD is een multimedia opleiding.

DYP, jij doet IMD? lekker PHP formuliertjes bouwen? :P
heb t ook 2 jaar gedaan
Koen schreef op :
IMD valt qua design vies tegen. Maar je kunt ook voor kiezen extra dingen te doen qua design. Bij ons op Fontys ligt 't een beetje aan jezelf. Je kunt 't zo moeilijk en leuk maken als je wilt.
BonJovi schreef op :
Ik zit op dezelfde opleiding als Koen, maar het scheelt dat we nog geen half jaartje drop hebben zitten. Je kunt ook kiezen om bij de Beta(Niet meer zo zeker over de naam) studenten te horen, dan moet je veel meer doen en heb je meer projecten. Een soort elite. Ikzelf heb nu nog het splitprofiel Media Design/Software Engineering en ga door met Software Engineering dus heb me er niet 100% in verdiept.
Je ontkomt bij Media Design niet aan programmeren (Actionscript in flash etc.), alhoewel de meeste opdrachten tot nu toe vrije fantasie zijn geweest.
I wonder where, that fish has gone.
TheDYP schreef op :
ik heb er nu 1,5 jaar opzitten van die opleiding en ik doe wel die Media design kant :).

Je werkt wel veel grafisch (en je hebt geen tentamens :D:D), maar het meeste moet je zelf uitzoeken. Het is niet dat je echt les krijgt in photoshop of iets dergelijks, gelukkig helpen de docenten wel en heb je genoeg tijd om alles uit te zoeken.

Wij krijgen 2 uur in de week ICT (en dat staat dan voor webprogramming, flash, php, ajax ed).
2 uur in de week krijgen we COM (het communicatiegedeelte zoals doelgroepen, scenario's schrijven, concepten bedenken en noem maar op :P)
en 2 uur in de week Design. tot nu toe hebben we daarbij nog niet heel veel qua posters behandeld oid.
We zijn wel met film, interface design, logo design en illustraties bezig geweest.

En zoals Koen zegt, je bepaalt zelf hoe moeilijk je het maakt voor jezelf....je krijgt in ieder geval de ruimte om met vragen bij docenten langs te gaan
RickT schreef op :
ik kreeg destijds alleen basic PHP tijdens de ICT lessen, het is er dus wel op vooruit gegaan