Stelling week 26: Frisparty

Jules schreef op :
Quote: JudithVaak zijn die frisparty's toch ook voor 13 t/m 15 jarigen en ik denk dat het voor hun zeker leuk is om een feest te hebben, ook al kun je er geen alcohol krijgen
Dat dus.....Goed initiatief voor jongeren maar mij zul je er niet vinden.
Lennart schreef op :
ben het er ook niet mee eens.. en van mij mogen zn de alcohol grens best naar 18 verhogen want de hoeveelheden alcohol die wekelijks genuttigd worden zijn echt schandalig (en hier maar ik mezelf ook schuldig aan maar het is gelukkig wel al minder). en het is niet normaal hoe slecht het is voor nog ontwikkelende hersenen. een uitschieter kan er natuurlijk best bij zitten maar voor veel (jonge) mensen is het een gewoonte.

nu moet ik wel zeggen dat ik een 'frisparty' niet als de oplossing zie
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
Terrence schreef op :
Ik ben het ook niet eens met de stelling! Maar een frisparty voor 16+ zal dank ik niet zo'n succes worden...
Gradje schreef op :
Ten eerste ben ik het absoluut oneens met de stelling. Ik zal wel voor moraalridder worden uitgemaakt, maar ik vind juist mensen die alcohol nodig hebben om een goede avond te hebben watjes.
Komt nog bij dat mensen als mensen ouder worden, ze pas 'serieuzer' worden. Ga maar eens bij de Joho kijken: allemaal rennende kinderen, bij de vlies was dat al wat minder, en bij De Lange haal je eigenlijk ook zo alle 16-jarigen eruit. Die 'kinderen' (lekker oneerbiedig) zijn gewoon nog een stuk losser, dus die hebben de alcohol nog minder nodig om los te komen.

Zoals ik begreep zijn frisparty's in de grotere steden al een behoorlijk succes. En ik denk dat als ze zoiets gaan organiseren in Horst daar op zich ook nog wel animo voor kan zijn. Misschien niet wekelijks, maar wel maandelijks ofzo. Met het pleinfeest of vorige week zondag met het Festival De Lange, liep bijvoorbeeld genoeg jeugd onder de 16, en die zijn dus ook wel op zoek naar iets.
En ja, ze zullen zich erbij neer moeten leggen dat ze nog geen alcohol mogen drinken, maar dat hebben ze toch niet nodig, en heeft al helemaal niks met 'watje zijn' te maken.
I'm on a horse.
RRobbert schreef op :
Ten negende ben ik het oneens met deze stelling
RRobbert schreef op :
Ik vind het goed dat denise en lotte zo'n stelling in beeld brengen, maar ik vind het overdreven om een feestje te vieren zonder alcohol. Alcohol hoort er gewoon bij, ik zeg niet dat het geen leuk feestje zal worden zonder alcohol maar er is een verschil tussen een paar alcoholische drankjes en kut zat zuipen! Maar zoals terry zegt, een goed initiatief voor 16-