Hoe ziet het nieuwe Horst aan de Maas eruit?

RoyBouten schreef op :
Vanaf 1 januari 2010 bestaat Horst aan de Maas uit een dikke 40.000 inwoners verspreid over 16 kernen. Vanaf dat moment zit er een nieuwe gemeenteraad en een nieuw college van B&W die de komende jaren de richting bepalen die de nieuwe gemeente op gaat.

Wat vindt jij? Hoe ziet het nieuwe Horst aan de Maas eruit?
RoyBouten schreef op :
Vanaf 1 januari 2010 bestaat Horst aan de Maas uit een dikke 40.000 inwoners verspreid over 16 kernen. Vanaf dat moment zit er een nieuwe gemeenteraad en een nieuw college van B&W die de komende jaren de richting bepalen die de nieuwe gemeente op gaat.

Wat vindt jij? Hoe ziet het nieuwe Horst aan de Maas eruit?
Roedie schreef op :
Ik verwacht dat er voor mij weinig veranderd in Hegelsom. Ik zal met dreksbak een keer vaker in de nieuwe kerkdorpen te vinden zijn omdat nu ook onze doelgroep zich uitbreid :P
RoyBouten schreef op :
Je mag ook aangeven wat er beter kan in het huidige Horst aan de Maas :p
Gradje schreef op :
Haha... dit belooft weer een mooie discussie te worden... :)

Maar ik moet eerlijk bekennen me nooit zo te verdiepen in de politiek, en waar de gemeente zich nu helemaal mee bezig houdt. Een van de dingen die bijvoorbeeld in me opkomt is dat fietspad naar broekhuizen, heb het een tijdje gevolgd, maar weet echt niet meer wat de status op dit moment is...

Staat natuurlijk wel tegenover dat politici steeds opener wordt, kijk naar de weblogs die al een tijdje populair zijn, en daarbij komen er nu ook steeds meer twitterende en dreksbakkende politici bij. Iets wat ik altijd mooi vindt (al sinds @MaximeVerhagen) aangezien je dan, in mijn ogen, pas echt aan volksvertegenwoordiging gaat doen.

Ik kan verder wel de puntjes uit het Niks-topic halen (latere openingstijden voor sozen), maar dat stelt ook niet veel voor denk ik...

Een ander punt, waar iedere gemeente zich hard voor mag maken, zijn vrijwilligers: in onze verhardende samenleving is het voor vrijwilligers en vrijwilligersverenigingen steeds lastiger de kop boven water te houden. Het is al moeilijk de vrijwilligers te vinden, en vervolgens moeten ze ook nog aan tig regels voldoen en moeten ze minstens 3 cursussen doen voordat ze überhaupt iets mogen doen.
Wat kan een gemeente daaraan doen: op de eerste plaats zorgen voor genoeg subsidies. Ik heb het idee (ben nergens penningmeester) dat het op het moment niet slecht is, maar dat kan natuurlijk zo veranderen. In mijn ogen zorgen vrijwilligersverenigingen er namelijk voor dat een dorp een dorp blijft, en dat mensen een band blijven houden met hun dorp.
Ook heb ik bijvoorbeeld laatst in de jong nederlandkrant gelezen dat veel gemeentes een (gratis) vrijwilligersverzekering aanbieden. Toch bleek na latere inspectie dat die in de meeste gemeentes maar in zeer specifieke gevallen uitkeert. Daar zou dan ook zeker naar gekeken moeten worden.

Oow, en er mag wel een aparte subsidiepot voor Dreksbak komen. :P

En voor de rest moet ik er nog even over nadenken, maar gemiddeld genomen ben ik wel tevreden...
I'm on a horse.
RickT schreef op :
Ik ben ook tevreden, het puntje jongerenwerk sla ik even over want dat is al een discussie op zich.
Er zijn vast wel negatieve punten, maar ik kom er nu even niet op. Horst heeft de afgelopen jaren een transformatie doorgemaakt vanjewelste en het resultaat mag er zijn. Kijk naar alle nieuwbouw en dan met name in het centrum.
Ik ben binnen de gemeente Horst a/d Maas de gelukkige die in Horst mag wonen, maar ik hoop dat de gemeente zich net zo hard inzet voor de (nieuwe) omliggende dorpen als dat ze met Horst hebben gedaan. De nieuwe dorpen moeten zich ook betrokken voelen binnen de nieuwe fusiegemeente.

En nu ga ik even hard nadenken want ik wil wel nog wat te zaniken hebben... ;)
RoyBouten schreef op :
@Gradje en RickT,
Dit zijn de reacties die ik graag zie. Ik verwacht van een jongere ook niet dat hij de dagelijkse politiek volgt. Snap soms sowieso niet hoe mensen het in hun hoofd halen om op de publieke tribune te gaan zitten. Kan me wel een betere besteding van de dag indenken.

noteer de volgende puntjes
- vrijwilligers
- kleine kernen

Ben zelf ook maar een simpele volksvertegenwoordiger en doe af en toe maar wat in het gemeentehuis. Moet voor de komende periode ook voor mezelf speerpunten benoemen waar ik me voor inzet, en denk dan dat ik me daar voor in moet zetten wat leeft.
Yeaup schreef op :
Dat er in Serum maar heel weinig tot niks veranderd! anders breekt hier dadelijk nog een burgeroorlog uit.

nee ff serieus.

Bij ons (Walhalla) zijn nu de lijntjes met de gemeente erg kort, dit is fijn (met name Prilpop etc.) Ik hoop dat als we bij Horst moeten, dat dit ook relatief makkelijk en leuk blijft. Ik zelf heb die contacten niet, maar ik hoorde wel dat er al een aantal gesprekken met Horst zijn geweest en dat dit erg informeel en positief is verlopen. Fijn dus.
Verder zou het relaxt zijn als we dan ook latere sluitingstijden krijgen bij alle kroegen in Serum haha.
RoyBouten schreef op :
@Yeaup
Sta te kijken dat er nog geen wildroosters liggen bij station Horst-Sevenum (of zoals twee Serumse vrienden van mij zeggen; station Serum-Hegelsom) 8D

Beleid zal sowieso gelijk gesteld worden. Dus of in Horst aan de Maas ook verplicht dicht, of in Sevenum open sluitingstijden. Ben zelf voor het laatste maar dat is een ander topic...
Britske schreef op :
Dan is het nog altijd station Hegelsum, want het ligt in Serum noch Horst.
collisiontammi schreef op :
Quote: YeaupBij ons (Walhalla) zijn nu de lijntjes met de gemeente erg kort, dit is fijn (met name Prilpop etc.) Ik hoop dat als we bij Horst moeten, dat dit ook relatief makkelijk en leuk blijft. Ik zelf heb die contacten niet, maar ik hoorde wel dat er al een aantal gesprekken met Horst zijn geweest en dat dit erg informeel en positief is verlopen. Fijn dus.
Verder zou het relaxt zijn als we dan ook latere sluitingstijden krijgen bij alle kroegen in Serum haha.
Met Weistock verloopt ook alles lekker soepel met de gemeente, dus dat komt wel goed met jullie denk ik.
Tonight at your house, it is not plouse