Discussie over sociale media’s

Esther schreef op :
Quote: adviesburoadviesburo is inderdaad een adviesburo ik geef voorlichting aan professionals, ouders, kinderen op dit gebied en n.a.v. twee themaavonden gisteren en vanavond ( Raayland college Venray aanvang 1930) ben ik op dit forum om te discusieren over dit onderwerp.
dat veranderd niks aan wat ik eerder schreef...iedereen kan zeggen ik ben een adviesburo, maar zonder 'bewijs' is dat natuurlijk niet altijd te geloven. ik kan namelijk ook zelf een profiel aanmaken onder iedere willekeurige naam, en dus ook zeggen dat ik van een adviesburo ben. even googlen en je vind zo wel een website van een adviesburo met hierop data van voorlichtingsavonden welke je als referentie kunt gebruiken. dat jij nu zegt ik ben een adviesburo, wil nog niet zeggen dat je dat daadwerkelijk bent. ook zou je eventueel als profielfoto een foto kunnen gebruiken die je op google hebt gevonden, en je bent het 'perfecte' voorbeeld van iemand die zo ergens (of van iemand) misbruik wil maken. een profiel met echte naam, gelinkt naar een website en met een profielfoto komt toch 100x geloofwaardiger over!
RickT schreef op :
Mijn tante was net hier en die had het er heel toevallig over, ze was gister op de info-avond op het Dendron geweest. Goed over praten met de kinderen, soms samen Hyven/Facebooken oid en ze leren wat wel én niet kan. Lijkt mij ook de beste manier.

Ze noemde wel een mooi voorbeeld nadat haar zoontje was uitgenodigd voor een anti-(iemand) hyve. Hij ging er verder niet op in, maar in zo'n geval moet je er met je kinderen over praten dat zoiets niet kan. Al begreep mijn neefje dit zelf al. Dit online pesten is niet anders dan het 'traditionele' pesten, alleen nu is het openbaar en sneller op te merken.
adviesburo schreef op :
Esther helemaal correct daarom nodig ik jou en anderen oo uit om vanavond te komen luisteren in Venray.
maar je hebt helemaal gelijk je kan ook op internet een andere identiteit aannemen zelfs met foto's en al......veel checken etc is dus van belang en zeker voor kinderen omdat deze nog naiver zijn dan volwassenen
adviesburo schreef op :
Rick, gisteren was een goede en leuke avond. Mensen waren geintresseerd en hadden goede vragen. De tijd was jammer genoeg te kort om alle aspecten aan bod te laten komen.
Roedie schreef op :
Beetje offtopic:

Met een gewone naam en dito foto heb je wel al meer binding als met een algemene naam. Ik heb bijv. janwillem nog nooit gezien, maar volgesnmij is ie iemand van de gemeente :) Bij adviesbureau heb ik geen enkele beeldvorming.
Roelliej schreef op :
Quote: RoedieBij adviesbureau heb ik geen enkele beeldvorming.
Volgens mij iemand van een adviesbureau.
Why are you wearing that stupid man suit?
janwillem3488 schreef op :
Ik ben, 'ja dat is echt waar', die blonde neger met een pull bier. Ik kom 's nachts wel eens in Horst maar dan moet ik een hesje aan van de Tienraayse dorpsraad. 'Dat is echt waar'
Ik hoor, net als een deel van de forumleden, tot de groep ex-horstenaars, de inmiddels in steden wonende en studerende scholieren/studenten.
adviesburo schreef op :
klopt maar ik zal niet met foto op internet komen is niet mijn ding en trouwens ik ben ook ex horstenaar maar dan van lang geleden...
adviesburo schreef op :
morgenvroeg zal ikmet een nieuwe stelling komen......
adviesburo schreef op :
KINDEREN KUNNEN ZELF WEL BEPALEN WAT VOOR FOTO'S ZE IN HUN SOCIAL MEDIA ZETTEN!