Discussie over sociale media’s

janwillem3488 schreef op :
Ik vind
- en geen voorlichting geven aan de ouders, ze moeten zelf initiatief nemen om 'de grenzen en kaders van internet' uit te vinden, als het niet voor henzelf is dan in ieder geval voor de kinderen(hoort bij het ouder zijn), tuurlijk mogen er voorlichtingen worden gegeven maar hier moet naar mijn mening geen overheidsgeld naar toe.
- en geen wettelijk bepaalde regels aan kinderen opleggen.
RickT schreef op :
Quote: adviesburodat zou dan meteen een mooie nieuwe stelling zijn : kinderen < 14 geen mobiele telefon?
Ik wil later wel weten waar Lennon of Bruce uithangt hoor ;)

Quote: janwillem3488- en geen wettelijk bepaalde regels aan kinderen opleggen.
Dat sowieso, er zijn al veel te veel regeltjes. We mogen ook nog zelf nadenken imo.
adviesburo schreef op :
geen voorlichting is mijn inziens geen optie.internet is inmiddels zo groot en veelomvattend dat ouders de weg al kwijt zijn. Door goede voorlichting te geven maak je ouders bewust van wat er is en ze kunnen aan hun kinderen vragen hoe een en ander werkt. Hiervan leer je iets en je weet hoe ver je kind is.

Ook mobielte lefoons hebben regels nodig geef duodelijk aan wat je van je kind verwacht van gebruik van de telefoon.
adviesburo schreef op :
goeiemorgen Dreksbakkers discussieer vandaag nog mee over de stellingen!!
janwillem3488 schreef op :
Ja, beide is een taak van de ouders en niet van de overheid(ook niet faciliteren).
Zijn ouders de weg kwijt, dan moeten ze er zelf erachteraan gaan. Eventueel door zelf hulp te zoeken als ze er zelf niet wijs uit raken.
adviesburo schreef op :
JW het blijft inderdaad de verantwoordelijkheid voor de ouders maar waar moeten ze dan hulp gaan zoeken en vinden?
Esther schreef op :
ik blijf het toch een beetje raar vinden dat we het hebben over gevaren van internet/sociale media en degene die deze discussie leidt zelf niet laat weten wie hij/zij is en voor welk adviesburo hij/zij werkt...is dat niet een van de grootste gevaren? mensen die zich voordoen als iets of iemand anders en ondertussen dus zomaar zeer foute dingen willen doen met al deze onschuldige en onwetende kinderen, maar ook gewoon je buurman of klasgenootje kunnen zijn.....
RickT schreef op :
Quote: adviesburoJW het blijft inderdaad de verantwoordelijkheid voor de ouders maar waar moeten ze dan hulp gaan zoeken en vinden?
Hulp gaan zoeken... nu niet overdrijven ;)
Via Postbus51 misschien aandacht er aan besteden, of wat posters in bushokjes icm een korte krachtige website. Het is meer een stuk bewustwording dat ouders hun kinderen ook moeten leren dat ze op internet voorzichtig moeten zijn... dus met wie ze omgaan, wat ze zeggen etc. dat is niet anders dan in het 'echte leven'.

Leeftijdslimiet, filters of weet ik veel wat werkt toch voor geen meter. Als ouders dat aan/uit kunnen zetten dan kan een kind dat ook. Beter leer je kinderen met internet en sociale media omgaan dan dat je ze een plaat voor kop zet.
adviesburo schreef op :
adviesburo is inderdaad een adviesburo ik geef voorlichting aan professionals, ouders, kinderen op dit gebied en n.a.v. twee themaavonden gisteren en vanavond ( Raayland college Venray aanvang 1930) ben ik op dit forum om te discusieren over dit onderwerp.