Pulse MTB-streetrace Melderslo

16 augustus 2014, 9e Pulse MTB-Streetrace Melderslo

Na het zeer geslaagd MTB-streetrace evenement in 2006 t/m 2013, wordt er op zaterdag 16 augustus 2014 weer een Pulse MTB-streetrace in Melderslo georganiseerd. Deze streetrace wordt als voorprogramma van de Kennedymars in het dorpscentrum, over de straten en onverharde paden, van Melderslo gehouden. De organisatie is in handen van het Limburg Express Cycling Team onder auspiciën van de Nederlandse Wielrenbond.

Het doel van deze Pulse MTB-streetrace is om het wielrennen en mountainbiken te promoten in Noord-Limburg. Iedereen vanaf 8 jaar kan deelnemen, ook mensen die normaal geen wedstrijden rijden. Het parcours is voor iedereen goed berijdbaar. We willen de wedstrijd voor iedereen zo laag drempelig houden.

Er zullen, net als andere jaren, weer aparte wedstrijden voor de jeugd georganiseerd worden. Dit om de jeugd kennis te laten maken met deze tak van sport. Alle jeugd vanaf 8 jaar tot 16 jaar met een fiets kan deelnemen. Helmen worden ter beschikking gesteld door de organisatie.Het programma begint vanaf 16:00 met de jeugd vanaf 6 jaar. Om 17:00 en 17:45 starten de recreanten voor een wedstrijd over 30 minuten. De licentiehouders sluiten het programma af met een wedstrijd over 60 minuten. Zij starten om 18:45.

Om de inschrijving, op de dag zelf, zo soepel mogelijk te laten verlopen, zou het prettig zijn als er van tevoren wordt ingeschreven. Meer informatie is te vinden op de website www.mtbstreetrace.nl. Op de dag zelf is er ook nog een mogelijkheid om je in te schrijven.

Reacties