Dolf Jansen

Voorstelling: Als ik het niet doe doet niemand het

Rasartiest Dolf Jansen nadert zijn 25 jarig jubileum. En heeft nog steeds (bijna) al zijn haar en een lichaam waar menig dertiger zachtjes van moet huilen. Als ik het niet doe doet niemand het.... gaat snoeihard aantonen waarom Dolf het doet, wat er moet gebeuren, waarom dat niet gebeurt, wiens schuld dat is en waar het uit gaat komen, als het zo doorgaat. Lees die laatste zin gerust nog een keer: Als ik het niet doe doet niemand het.... gaat snoeihard aantonen waarom Dolf het doet, wat er moet gebeuren, waarom dat niet gebeurt, wiens schuld dat is en waar het uit gaat komen, als het zo doorgaat.

Cabaret met een grote H, stand up zonder vangnet, poëzie die pijn mag doen, improvisatie tot op het balkon en hier en daar een kwinkslag. Omdat niemand anders het doet! * Persquotes over zijn vorige voorstelling Altijd Verder:

De Volkskrant:
”Het is een mooie, evenwichtige vorm waarin Jansen zowel de felle humorbeuker kan zijn, zoals we hem kennen uit zijn Lebbis&Jansen tijd, maar ook zijn levensvisie kan overbrengen. Sprinten en duurloop ineen. Knap werk.”
”Jansen observeert, daagt zijn publiek uit (…) Zijn timing is perfect, hier staat een cabaretier in topvorm.”

Noordoost Polder:
”Zijn supersnelle monologen worden een aantal keren onderbroken door beschouwende gedichten. Deze aanpak zorgt voor een zeer gevarieerd programma.”

Deventer Dagblad:
”(…) onafgebroken energiek” “Verrassend is deze keer de satirische zelfanalyse”.

Reacties